Bad

20-11-2015 06:04

Hebben jullie een bad thuis?

Wij niet, dus wanneer we een nachtje of nachtjes verblijven in een huisje, appartement of hotel dan proberen we altijd wel een kamer te regelen met bad! Heerlijk even om iets naar uit te kijken, naast natuurlijk dat we er op uit zijn! Over t algemeen treffen we wel baden die groot of eigenlijk lang genoeg zijn, zelf ben ik bijna 1.90cm lang en dan is het wel comfortabel als het bad lang genoeg is. Er zijn zoveel verschillende baden, bijvoorbeeld in Van der Valk hotels zijn de baden ruim, breed, diep en lang! Sommige baden hebben een whirpool stand, ken je ze? Zit je rustig in bad, kom je helemaal bij van de hectiek van de afgelopen dagen....en dan ineens schiet er standje 'bubbels' aan!! Je schrikt je kapot...weg ontspanning...misschien zelfs een lichte paniek...waar is het UIT knopje....waarom gaan die Bubbels ineens aan! En dan niet standje 1 ...nee direct op stand 3 waardoor je darmen bijna dansen in je lijf! In Van der Valk hotels worden de bubbels geregeld door een 'touch' knopje....tof!!! Zo'n touch knopje ....doet zijn werk al wanneer er een druppel op valt....tja en dat is toch wel heel bijzonder in een badkamer, de kans dat dit gebeurd in een badkamer is wel heeeel klein...zucht...wat een uitvinding!

Wat ook zo ontspannend kan zijn aan een bad nemen is het bad vol laten lopen... Elke kraan is anders, elke druk is anders. Sommige baden zijn echt binnen no time vol met water, andere duren echt voor je gevoel uren. Omdat dit zo verschilt van bad en van lokatie ben je constant aan het heen en weer lopen of je bad al vol is...of dat je bad niet overloopt. Super ontspannend! Oke, je bent er klaar vol, bad vol, bakje thee (of glaasje wijn) erbij, badmat op de grond, leesvoer in de aanslag en heerlijk van je bad genieten, nog even vlak ervoor naar het toilet gegaan. Want je wilt toch niet wanneer je in bad zit...precies! Je snapt me!

AFijn op het moment dat ik dan zo bad in ga, komt het volgende...is het bad lang genoeg, breed genoeg (ik ben niet zo breed, maar sommige baden zijn echt smal!), kun je ontspannend in een een houding zitten of liggen, hangt er geen doucheslang in je water, glij je niet weg  enz...enz...geen touch knopjes in de buurt?? Nee, bad is goed, water is nog lekker warm, leesvoer in de aanslag, kopje thee in de aanslag en GENIETEN ....

Kortom echt pure ontspanning zo'n bad nemen!!! 


Monique