Koffie momentje

10-05-2018 11:28

Gisteren was wederom een prachtige dag. Sochtends wakker worden in de tuin die fantastisch in bloei staat, samen met een bammetje en bakje koffie.

 

Op insta lijkt het net of dat ik mega veel koffie op een dag drink, dit is NIET het geval, JA ik drink het elke dag wel (gemiddeld gezien) en ik kan hier ook echt van genieten!

 

Dan heb ik het wel over echte koffie. Ik koop mijn koffiebonen bij een lokaal koffie tentje hier in het dorp die echt altijd op zoek zijn naar goede kwaliteitsbonen en die ook vers zijn. Net gebrand, wanneer je hier een bakje slow coffee van zet, dat is echt hemels….of er een engeltje…juist dat!

 

Ik gebruik dezelfde bonen ook voor een bakje snelfiltermaling, zoals ik die in mijn thermoskannetje tijdens mijn ochtendwandelingen mee neem. En wanneer ik er een paar km op heb zitten van wandelen, fotograferen en genieten van de omgeving en ergens ga zitten voor mijn bakje koffie, dat deel ik dit met de rest van de wereld. Deels omdat ik dat leuk vind en deels om jullie bewust te maken dat je echt van hele kleine dingen echt enorm kan genieten!

 

Het “koffie drink” momentje is nog wat centraler geworden in de afgelopen vier jaar. De tijd dat mijn gezondheid echt bagger was en dat mijn been goed kapot was. Hierdoor heb ik belachelijk veel ziekenhuizen, specialisten, artsen en dergelijke ontmoet en om het onaangename met iets aangenaams te bundelen werden er “koffie momenten” ingezet. Dus iedereen, ouders, broer, vriend, buren, kennissen, vrienden, ieder die mee ging met mij naar een arts, zhuis of iets MOEST mee voor het “koffie momentje”. Hierdoor werden de bezoeken wat minder beladen, want ik keek al uit naar dit moment. Het is echt een aanrader! Nu sta ik zelf heel positief in het leven en kan echt al heel mijn leven van kleine dingen genieten, toch ben ook ik niet van beton en de onzekerheid die we hadden met mijn gezondheid en de constante battle is best heel pittig geweest (stiekem nog wel…herstellen is ook n avontuur apart). Door deze ingelaste “koffie momenten” werd alles wat minder beladen, luchtiger en ik kon direct iets terug doen voor diegene die zo lief was om met me mee te gaan!

 

Win win….

 

Vanochtend nog even snel foto’s geplaatst. Je vindt ze bij -nieuw- oa van de zonsondergang gisterenavond, op volgorde staan ze er. Ook zie je twee prachtige foto’s (best heel trots op) die ik nam op de Landtong in Rozenburg.

 

Ik wens jullie een fijne zonnige dag toe en neem gerust een “koffie of thee-momentje”, geniet ervan!

 

Groet,

Monique