Levensgenieter en een droom verwezenlijken

30-04-2018 22:52

Laat ik bij het begin beginnen. Ik ben van kleins af aan al een levensgenieter, ik kan heel goed op mezelf zijn, maar ook in gezelschap. Ik vind het fijn om iets voor andere te kunnen betekenen, alleen ik doe dit wel in die mate dat ik niet mijzelf voorbij loop of dat het mijn eigen gezondheid kost.

 

Egoïstisch? Nee, ik denk juist realistisch, tenslotte hebben we maar 1 lijf en 1 leven, tenminste daar geloof ik in. Wanneer je bij vrienden en familie vraagt, zal je de antwoorden vinden: Weet wat ze wil, creatief, geeft om anderen en altijd vrolijk!

 

Ja, dat is wel een goede omschrijving. Ik kan al genieten van een grassprietje, ja dat klinkt heel ideaal, toch is het zo. Ik denk dat je niet echt perse grote momenten nodig hebt om te kunnen genieten van iets of iemand.

 

Naast die levensgenieter, ben ik erg creatief. Dit is altijd al geweest, voorheen had ik er wat minder tijd voor. Omdat ik een baan had, op het moment heb ik er meer tijd voor (geen baan, tenminste niet in loondienst). Ik heb nu wel een baan, namelijk creatief ondernemer. Ik ben sinds dit jaar officieel mijn bedrijf begonnen. Ik denk er nog hard over na om hier nog iets op administratief gebied aan toe te voegen, alleen dit zit nog in de brainsessie fase.

 

Mijn opleidingen zijn bedrijfsadministratie en Internationale Handel. Vroeger wilde ik heel graag de techniek in, kleuterleidster zijn of automonteur. Nou, die zijn alle drie niet echt uitgekomen. Hahaha, al neem het niet weg dat ik toch wel veel van techniek afweet en er nog steeds geïnteresseerd in ben. Dat ik fantastisch goed overweg kan met kids en dat diegene die mijn auto in de garage opknapt, fixt of keurt altijd in detail alles moet vertellen wat er is gedaan!

 

Na mijn opleiding Internationale Handel heb ik ook echt gewerkt in de scheepvaart, dit was waanzinnig leuk om te doen. Maar ook heel zwaar, ik werkte op mijn 20ste al van 7-19u elke dag en kreeg natuurlijk maar van 8-17u betaald, zo gaat het altijd. Ik kon in die tijd bij een aantal verschillende bedrijven mijn kennis en ervaring op doen. Achteraf ben ik echt hier heel dankbaar voor. Het was een goede start voor de rest van mijn carrière. Hierdoor deed ik in korte tijd heel veel ervaring op bij verschillende (ook technische) bedrijven. Kei leuk! Dat kon ook nog in die tijd, de banen lagen voor het oprapen, zeker met mijn kennis en ervaring.

 

Na een aantal jaren in de scheepvaart gewerkt te hebben sloeg ik een andere richting in, ik rolde per toeval erheen. Woningcorporatie-land, fantastisch om hier gewerkt te hebben. Ontzettend veel nieuwe ervaringen opgedaan, nieuwe mensen leren kennen en zelfs kei goede vrienden aan overgehouden. Multitasking, kennis delen en opdoen, goed met mensen om kunnen gaan, zowel collega’s, derden (denk hierbij aan externe bedrijven) en bewoners. Geduld en goed luisteren zijn echt de key in dit beroep. Ik werkte voornamelijk op afdelingen zoals reparatie en onderhoud, toch hopte ik vaak naar andere afdelingen die bv even onderbezet waren of gewoon hulp konden gebruiken. Dit ging overigens nooit ten koste van mijn eigen werk. Ook dit heb ik met heel veel plezier gedaan en wanneer de mogelijkheid er is, zou ik dit zo weer gaan doen.

 

Waar ik ook gewerkt heb, de eigenschappen; geduldig, doorzettingsvermogen, een uitdaging aangaan, multitasking, stressbestendig, collegiaal, zelfstandig kunnen werken of in teamverband, oplossingsgericht denken en uitvoeren, plannen, regelen, communicatief sterk en snel en blind typen waren echt heel handig om te hebben en ik heb hier veel voordeel aan gehad.

 

Naast dit vond ik het ook erg leuk om mijn kennis te kunnen en mogen delen en bij een paar corporaties was ik key-user en dit zou ik zo weer ergens gaan doen. Dat heb ik als erg leuk ervaren.

 

Waarom werk ik nu dan niet meer in de scheepvaart of bij een woningcorporatie? Goeie vraag!!

 

In het kort: In 2013 werkte ik nog bij een corporatie, alleen van dag 1 op de ander, ging mijn been kapot. Niet uitwendig, maar inwendig. Echt de aller kortste versie aller tijde: Er vormde stolsels in mijn hoofdader van mijn been. Mijn huidige huisartsen gaven de verkeerde diagnoses en hierdoor was het bijna te laat. Ik heb 1,5maand met stolsels in mijn lijf gelopen en onjuiste medicatie gekregen. Ik wil niet te veel hierover uitwijken. Wil je er meer over weten of lezen, dan zie je hier aan de linkerzijde dat je er ook meer over kan lezen, wanneer je dit echt wilt. (tzt wordt dit geplaatst)

 

Nadat de juiste diagnose werd gesteld: Trombose en longembolie, begon mijn pech pas goed. Ik heb hele slechte nazorg en zorg gekregen. Dit heeft alles te maken, dat ik niet de ‘bekende’ symptomen had die standaard zijn bij het krijgen van een trombose of longembolie. Had ik in het begin direct een arts gehad die buiten de box dacht en handelde, dan was mijn herstel waarschijnlijk eerder begonnen. Helaas was dit niet zo en begon mijn herstel pas vorig jaar zomer.

 

Wanneer je plots ziek wordt, of dusdanig uitgeschakeld veranderd er heel veel. Als eerste raak je je baan kwijt, als tweede gaat het je heel veel geld kosten en als derde het zet je hele leven ondersteboven, zowel van mijzelf als van mijn familie en partner. Ondanks alles, zijn we er allemaal nog steeds! Yeah!!! Niet kapot te krijgen, gelukkig maar, want het leven is ook veel te mooi om deze niet te beleven!

 

Nogmaals voor hier is het niet belangrijk om uit te wijden. Ik wil hier alleen vertellen dat ik echt geloof in dat het onmogelijke mogelijk kan worden. Wanneer je kan en wil genieten van kleine dingen en van nature geduldig bent, positief, vrolijk en doorzettingsvermogen hebt, dan overwin je veel, in elk geval genoeg om door te gaan en je dromen uit te laten komen.

 

Een droom is mijn eigen bedrijf realiseren en met deze droom ben ik dit jaar vol van start gegaan! Mijn grote voorbeeld is Berdien Renes, zij heeft de winkel @bybird opgezet terwijl ze battled met de vervelende (heel zachtjes gezegd) ziekte chronische Lyme. Berdien, bedankt…als jij vanuit bed een bedrijf kan runnen, dan moet ik toch ook een bedrijf kunnen runnen met een kapot been!

 

Mijn bedrijf heet Creaties van Monique en bestond al als een grote hobby. Ik vind het ontzettend leuk om van oude dingen, nieuwe beauty's te maken. Denk hierbij aan woondecoratie en kleine meubels. In de toekomst zou ik het graag willen uitbreiden naar iets grote meubels opknappen. Alleen hiervoor zijn nog een aantal stappen nodig. Het idee hou ik vast en wanneer deze tijd aanbreekt benut ik deze volop. Ik maak al heel wat jaren cadeautjes en woonaccessoires zelf, deze heb ik tot nu toe altijd cadeau gegeven en familie kocht wel eens wat van mij.

 

Vlak voordat mijn been kapot ging was ik op papier al het een en ander aan het uitwerken om deze droom te gaan verwezenlijken in combinatie met een parttime baan in loondienst. Dit jaar heb ik alles er weer bij gepakt en ben in elk geval begonnen zonder die parttime baan om deze droom werkelijkheid te laten worden.

 

Ik heb nog geen dag spijt, het is zo ontzettend leuk om te doen en het nu ook kunnen doen! Benieuwd naar mijn creaties? Kom dan zeker een kijkje nemen hier of hier.

 

Naast bovenstaande droom, heb ik nog een hele rij dromen. Ik heb ook echt een bucketlist, ik hoop dat ze allemaal nog uitkomen en zo niet, geeft niet. Onder andere is dit nog vliegen in zo’n tour of duty model helikopter, nog een x zweefvliegen, vliegen in motorvliegtuig, een ballonvaart maken. Surfers en kiters fotograferen, mijn tuin verbouwen - doe ik het liefst zoveel mogelijk zelf, maar sterke (goodlooking) mannen mogen zich aanmelden!- Ik zou graag nog een x naar New York gaan en London, ook wil ik graag naar Schotland en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dromen genoeg. Tijd te kort, maar ik benut elke minuut en geniet ook elke minuut. Kun jij dat ook??

Lieve groet, Monique